Menu

Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/weldebro/domains/weldebrouck.be/public_html/templates/gk_simplicity/lib/framework/helper.layout.php on line 148

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/weldebro/domains/weldebrouck.be/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 272
De brouwerij

De brouwerij

Historiek: Begin vorige eeuw telde Willebroek nog meer dan een dozijn brouwerijen.

Op het eind van die eeuw was daar niets meer van over… tot op vandaag!

Brouwerij Weldebrouck is een micro brouwerij en is gesitueerd in Willebroek zelf.

Op zaterdag 10 mei 2014 stelde de brouwerij haar eerste bier voor: Tripel Weldebrouck!

Een blonde tripel met een weelderige smaak: zacht en toch sterk, fruitig en met een vol aroma.

 

Enkel de fijnste hopsoorten worden gebruikt en  een geheim ingrediënt geeft  ook in de nasmaak een geurige afdronk en lichte toets mee. Het echte geheim: een unieke combinatie van biergist zorgt voor een onvergelijkbaar aroma!

De brouwer, Luc Piessens (50) aan het woord: “Een oude trots herleeft!

Als jochie hoorde ik de verhalen van al die roemrijke bieren van onze regio. Men zou maar wat graag geld gegeven hebben om ze nog eens te kunnen proeven.

 Ik vond dat het tijd werd om onze biercultuur nieuw leven in te blazen. En met een diploma Biochemie- brouwerij” op zak kon ik het zeker niet laten! Ik ben dan ook zeer trots te kunnen zeggen dat “Weldebrouck Tripel“ compleet natuurlijk is samengesteld. Bovendien is dit hoge gistingsbier hergist op de fles: methode Champenoise dus. Daardoor krijgt dit bier een lange bewaarbaarheid mee.

Gezien de voorlopig kleine productie kan er niet geleverd worden aan drankhandels, wel aan particulieren, taverne’s en café’s. En voor alle verder info: zie verder op deze site.

terug naar boven

pre-text

post-text